Köprü Diş Fiyatları 2024

Köprü diş fiyatları, meslek odasının belirlemiş olduğu taban fiyatlar sabit kalmak üzere, hastaların gereksinimlerine bağlı olarak değişir. Köprü diş ücret bilgisine erişebilmek için hekim tarafından gözlem yapılması ve ulaşılan sonuca uygun köprü diş materyal seçiminden sonra bir fiyat seviyesinin ortaya çıkması söz konusudur.

İzmir diş köprü fiyatları için öncelikle muayene olma gereksinimi, her uygulamanın farklı şekillerde gerçekleşmesinden kaynaklanır.

Diş köprüsü işlemi nedir?

Diş köprüsü, diş eksikliği ve diş kayıplarından meydana gelen boşluğun doldurulmasını sağlayan diş hekimliği tedavi yöntemidir. Bir köprü diş, yedek dişlerle köprüyü yan yana tutacak olan dişlere iki ya da daha fazla krondan tutunarak oluşturulur.

İzmir diş köprüsü; seramik, alaşım, altın ya da porselen olmak üzere 4 farklı maddeden yapılmaktadır.

Kalıcı diş köprüleri, diş kaybından sonra düşüş yaşayan yaşam kalitenizi arttırmaya yardımcı olarak sizi pek çok dertten kurtarmaktadır.

Diş hekimliği bölümünde oldukça fazla uygulanan ve birkaç eksik diş nedeniyle oluşan boşlukları başarılı bir şekilde doldurabilen köprü tedavisi; metal, porselen veya zirkonyum gibi kıymetli materyallerden üretilebilmektedir. Ayrıca bu işlemde malzeme seçimi fiyatları doğrudan etkilemektedir.

Diş köprüsü kimler tarafından yapılır?

Köprü diş uygulaması yapmak için uzman diş hekimlerine gidilmesi gerekmektedir. Hekimlerce bu tedavi esnasında pek çok aşama oluşmaktadır. İlk olarak hastaya anestezi uygulanır. Ardından köprü diş uygulaması için dişlerin kesilmesi ve uygun yapıya getirilmesi sağlanır.

Küçültülen dişlerin, köprü diş uygulaması için gerekli ölçüleri alınır. Geçici olarak kullanılması için bir köprü diş takımı sağlanır. Geçici köprü diş kullanımı esnasında asıl takılacak olan köprü dişler, hastanın diş ölçülerine uygun şekilde tasarlanır. Ve son olarak randevu için hasta davet edilir.

Hastaya gerçek köprü dişleri ağız içi ölçülerine uygun şekilde yerleştirilir ve medikal yapıştırıcı ile yapıştırılması sağlanır. Bu uygulamalar sonrasında köprü diş işlemi tamamlanmış olur.

Köprü diş kullanımı uzun süreli olarak yapılmaktadır. Bu uygulama sayesinde diş hassasiyeti ortadan kaldırılmaktadır. Toplamda 2 randevu ile kısa süreler içerisinde tedavinin tamamlanır ve yapısı bozuk olan dişler düzeltilir.

Diş kayıpları ile meydana gelen estetik dışı görünüm giderilir. Estetik olarak iyi olmayan görüntünün giderilmesi köprü uygulamasının avantajları ile elde edilir.

Diş köprüsü ömrü ne kadardır?

İzmir diş köprüsü işleminin ömrü ortalama olarak 5 ile 15 yıl arasında dayanmaktadır. Diş köprüsü ömrünün ne kadar dayanacağını bilmek, hastanın bakım şekline ve ağız hijyeni uygulamalarına hassasiyeti ile birbirine bağlıdır.

Yapılmış olan köprü ve kaplamaların uzun vadeli problemsiz kullanılması için yıllık diş hekimi kontrolü yaptırmanız gerekmektedir.

Köprü diş fiyatlarını belirleyen bazı faktörler bulunmaktadır. Öncelikli olarak eksik diş sayısı belirlenir ve buralara gelecek olan yedek diş sayısı etkiler. Diğer faktör ise gidilen diş kliniğinin konumudur.

Dental köprü işlemlerinin karmaşıklığı ya da zorluk seviyesi de fiyatları etkilemektedir. Porselen köprü, zirkonya malzemesi, kompozit reçine ya da metal alaşım gibi işlem sırasında kullanılan köprü malzemesinin seçimi fiyatta değişikliğe neden olur.

İzmir diş köprüsü fiyatları veya diğer bir deyişle köprü diş fiyatları, doktorunuzun yapacağı muayeneler sonucunda ulaşılacak rakamlardır. Diş köprüsü ücretlerinin neden değişebileceğini bu metnimizde anlattık.

Siz de doktorunuzla görüşerek, sizin için geçerli, olabilecek diş köprü fiyatlarını öğrenebilirsiniz. Diş tedavilerinde fiyat bilgilerinin kamuya açık biçimde açıklanması söz konusu olmadığından, hekiminiz size bu bilgileri ancak muayene sonrasında verebilecektir.

Ayrıca kullanılacak materyal gibi detaylar da fiyatlar üzerinde etkili olduğundan, bu şekilde fiyatlara erişmek daha doğru olacaktır.

Köprü Diş Ücreti Kredi Kartı İle Ödenebilir mi?

İzmir köprü diş işleminin kredi kartı ile ödenip ödenmeyeceği bu uygulayan hastane, klinik ya da hekim ile ilgili olarak değişkenlik gösterebilir. Bu uygulayan hastanelerden, kliniklerden ya da hekimlerden bazıları kredi kartı ile ödeme seçeneğini kabul ederken bazıları ise bu seçeneği kabul etmemektedir.

Ancak, her hastane, klinik ve her hekim için geçerli olmamak ile birlikte çoğu hastane, klinik ve hekim kredi kartı ile ödeme seçeneğini diğer ödeme seçenekleri ile birlikte hastaya sunar. Günümüzde artık hemen her işletme, hemen her kurum kredi kartı ile ödemeyi kabul etmektedir. Bu nedenle köprü diş işleminin, kesin olmamakla birlikte muhtemelen kredi kartı ile ödenebileceği söylenebilir.

Özel Hastanelerde Köprü Diş Sigorta Karşılıyor Mu?

Özel hastanelerde köprü diş sigorta kurumunun karşılayıp karşılamayacağı bir takım faktörlere bağlı olarak değişim gösterebilir. Bu, yani köprü diş, hastanın sigorta kurumunun ödeyebilmesi için bu işlemin hastanın sigortası kapsamında bir işlem olması gerekir.

Eğer bu şartlar sağlanıyor ise hasta bu işlemi sigorta kurumu ile anlaşmalı olan bir klinik ya da hastane içerisinde gerçekleştirmelidir. Aksi takdirde işlem ücretlerini hasta ödemek durumunda kalacaktır.

Özel Hastanelerde Köprü Diş Ne Kadar?

İzmir köprü diş işlemlerinin özel hastanelerde hangi ücretler karşılığında uygulanacakları hakkında kesin bir bilgi vermek mümkün değildir. Köprü diş işlemlerinde fiyatı belirleyecek olan hastanın spesifik problemi, şikayeti, ve bu şikayet ya da problem karşısında talep ettiği ya da ihtiyacı olan tedavinin detaylarıdır.

Tedavinin nasıl, hangi yöntem ile uygulanacağı ve diğer özelliklerinin belirlenebilmesi için bu işlemi görecek olan hastanın işlem öncesi bir takım tetkik ve muayenelerden geçmesi gerekir. Bu tetkik ve muayeneler profesyonel sağlık çalışanları, uzman teknisyenler ve bu alanda görevli hekimler tarafından gerçekleştirilir.

Hasta üzerinde gerçekleştirilen bu tetkik ve muayeneler sonucu hastaya uygulanacak olan tedavinin detayları ortaya çıkar. Bu noktada hekim, klinik ya da hastane, hastanın görmek istediği işlem için bir fiyat belirleyecek ve bunu hastaya bildirecektir. Tüm bunların yanında işlemin gerçekleştirileceği hastane ya da klinik veya işlemi gerçekleştirecek olan hekim de işlem için belirlenecek olan fiyat konusunda oldukça etkili bir rol oynayabilirler.

Köprü Diş Devlet Hastanesinde Yapılır Mı?

İzmir köprü diş işlemlerinin devlet hastanelerinde yapılıp yapılamayacağı konusunda kesin bir cevap vermek mümkün olmayacaktır. Günümüzde bazı devlet hastaneleri bu işlemi yapabilirken bazıları ise yapamamaktadır.

Köprü diş son derece zorlu ve karmaşık bir olabilir. Bu uygulayacak olan hastane ya da kliniğin koşullarının iyi olması gerekir. Yani kapsamlı ve koşulları iyi olan, büyük devlet hastanelerinde bu işlem genelde uygulanabilirken daha ufak çaplı devlet hastanelerinde uygulanamamaktadır.